Előfizetői tartalom

Megérkezett a CSOK Plusz: kik fognak kaszálni rajta és mekkorát?

Szerdán este eldőlt, hogy CSOK Plusz néven minden eddiginél nagyobb összegű kamattámogatott lakáshitelt és hozzá tartozó hitelelengedést vezet be a kormány 2024. január 1-jétől. A babaváró hitelhez hasonló konstrukció nemcsak más logikára épül majd, mint a most még elérhető „városi" CSOK, de jóval szelektívebb is lesz nála, hiszen kizárja az eddigi igénylői kör mintegy kétharmadát: az új gyermeket már nem vállalókat, az egyedülállókat és az élettársi viszonyban élőket is. Megnéztük, hogy akik viszont igénybe tudják venni a CSOK Pluszt, azok mekkorát nyerhetnek vele egyrészt a hitelelengedésen, másrészt a piaci lakáshitelekénél alacsonyabb törlesztőrészleten.

A családügyekért is felelős Csák János miniszter bejelentése szerint november közepéig készülhetnek el a CSOK Plusz részletszabályai, tehát egyes kérdések még tisztázatlanok, a lényeg viszont már megvan. Hogy mik a fő különbségek a CSOK-hoz képest, azt a szigorítások és a lazítások egyszerre mutatják. Szigorítások Meglévő gyermekek után nem igényelhető. A Hitelintézeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés