Előfizetői tartalom

Ilyet is rég láttunk: pendrive-on keresztül szállított tranzakciós adatokat egy bank Amerikában

Portfolio
A Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) amerikai egységét kibertámadás érte, ami megzavarta az amerikai kincstári ügyletek elszámolását. A feltételezett elkövető a Lockbit, egy Oroszországhoz kötődő bűnbanda. A támadás következtében több rendszer is leállt a banknál, ami arra kényszerítette a pénzintézetet, hogy a tranzakciók adatainak szállítását egy pendrive-on keresztül, fizikai úton oldja meg - írta meg a Bloomberg.

A Lockbit korábban olyan vállalatokat is célba vett, mint a Boeing, az ION Trading UK és a brit Royal Mail. Ez az incidens is megmutatja: hatalmas nyomás nehezedik a pénzintézetekre a kibertámadások növekedése miatt. Mivel a tranzakciók elszámolásáért felelős csoportok lekapcsolódtak a megtámadott rendszerekről, az ICBC-nek a működés folytatásához szokatlan módszerekhez kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés