Előfizetői tartalom

Kiszáll a magyar állam az Erste Bankból

Portfolio
A Magyar Állam 87,5 milliárd forintért értékesíti a magyar Erste Bankban 2016-ban 38,9 milliárdért megszerzett 15 százalékos tulajdonrészét - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Az időközben kapott 20 milliárd forintos osztalékkal együtt több mint 2,5-szeres megtérülést ért el hét év alatt a magyar állam - tette hozzá a vevő Erste Group, ez egyébként nagyjából évi 14-15 százalékos hozamot jelent.

A Magyar Állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. értékesíti az Erste Bank Hungary Zrt.-ben meglévő 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészét az osztrák anyavállalat, az Erste Bank AG számára - közölte a minisztérium.

A Magyar Állam a Corvinus Zrt.-n keresztül 2016. augusztus 11-én szerzett 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészt az Erste Bank magyarországi leányvállalatában.

A kormány értékelése szerint rendkívül sikeres és stabil kapcsolat alakult ki a magyar kormány és az Erste Csoport között, a tulajdonszerzéskor kötött stratégiai megállapodásban foglalt célkitűzéseket a felek maradéktalanul teljesítették. A befektetés szerintük pénzügyi értelemben is sikeres volt a Magyar Állam számára:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés