FONTOS Beperelte a magyar államot a Pfizer a koronavírus-vakcinák miatt
fundamenta
Bank

Már hivatalos: megvan a Fundamenta új tulajdonosa

Portfolio
Hivatalossá vált az a korábbi sajótértesülés, mely szerint az MBH Bank megveszi a Fundamentát, előbbi ugyanis a mai piaczárás után közölte, hogy megszületett az adásvételi szerződés a két cég között.

Az MBH Bank bejelentette, hogy a mai napon részvény adás-vételi szerződést írt alá a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. összesen 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG -vel (Németország), a Bausparkasse Wüstenrot AG -vel (Ausztria), és a Wüstenrot & Württembergische AG-vel (Németország).

A tranzakció zárására várhatóan 2024. első félévében kerül sor a szükséges hatósági engedélyek megszerzésének függvényében.

A tranzakció lezárását követően a Fundamenta az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló, saját márkanévvel és menedzsmenttel rendelkező egységként fog működni.

Az akvizíció az MBH Bank számára jelentős növekedést jelent: 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik, valamint lakossági megtakarítási és lakáshitelezési piaci részesedése is jelentősen növekszik. Mindemellett a Fundamenta erős értékesítési hálózata révén új csatornákon, még szélesebb körben lesznek elérhetőek az MBH Bank termékei. A Fundamenta többségi tulajdonrészének megvásárlására alapozva a bank olyan átfogó megtakarítási és ingatlanhitelezési ökoszisztémát építhet, amellyel tovább erősítheti piaci szerepét olyan területeken is, mint az energiakorszerűsítési hitelezés, valamint a társasházi felújítások.

 A hazai lakás-takarékpénztárak piaca ezzel háromszereplős maradhat, hiszen az MBH Bank mellett az OTP és az Erste lakás-takarékpénztára működik még a szektorban. A termék állami támogatása 2018-ban megszűnt, de azt saját bónuszokkal „kipótolva” az utóbbi időben mindhárom pénztár újra értékesítette termékeit, kihasználva a magasabb hozamkörnyezet nyújtotta nagyobb mozgásteret.

Címlapkép forrása: Portfolio

bull bear medve bika tőzsde
pfizer vakcina gyógyszergyártó
szélerőmű
szijjártó péter coca-cola
német tanulás diák
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
wells fargo