Előfizetői tartalom

Rengetegen használják rosszul a hitelkártyájukat Magyarországon

Portfolio
Minden korábbi rekordot megdöntött a hitelkártya-használat az idei második negyedévben, éves és negyedéves összevetésben is jelentősen megugrott az így lebonyolított vásárlások mennyisége és összértéke. A jegybanki statisztikákból ugyanakkor az is kiderült, hogy bár a hitelkártyások többsége egyre tudatosabban igyekszik megragadni a fizetési módban rejlő lehetőségeket, közben növekszik azoknak a száma, akik a lehető legrosszabb megoldást választva a kártyájukkal készpénzt vesznek fel az ATM-ekből – hívta fel a figyelmet az OTP Bank.

A Magyar Nemzeti Bank összesítése szerint idén a második negyedévben korábban még nem tapasztalt szintre ugrott a hitelkártya-használat Magyarországon. A jegybanki statisztikák szerint a vásárlások száma ebben az időszakban meghaladta a 33,4 milliót, értéke pedig megközelítette a 298 milliárd forintot. A fizetési mód térnyerését jól mutatja, hogy 2022 azonos időszakában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés