Előfizetői tartalom

Egy hónapod maradt, ha nem akarsz lemaradni a 10 milliós lakossági ingyenhitelről, mutatjuk a részleteket

2024. január 1-jével szigorodnak a babaváró hitel igénylésére vonatkozó feltételek. Ha a feleség elmúlt 30 éves, de még nincs 41, akkor legalább 12 hetes várandósnak kell lennie jövőre, hogy felvehesse a házaspár a kamatmentes kölcsönt. Akiknél még nincs úton a baba, de a házaspár női tagja elmúlt 30, azoknak idén december közepéig érdemes igényelniük a kölcsönt, tehát egy hónapjuk maradt. Arra is figyelni kell, hogy ha nem érkezne meg a baba 5 éven belül, akkor csaknem 5 millió forint kamattámogatást kell majd visszafizetni, érdemes tehát az elején befektetni az összeget. Bemutatjuk, mi változik és mi nem a babaváró hitelnél, és hogy áll most a kölcsön piaca.

Mi nem változik? A babaváró hitel 2019. július 1-je óta létezik Magyarországon, azóta nem változtak az alábbi feltételek, és jövőre sem fognak: Fiatal házaspárok igényelhetik a bankoknál, tehát egyedülállók és élettársi kapcsolatban élők nem jogosultak. Kamatmentes a hitel az első 5 évben, és a futamidő végéig az is marad, ha az első 5 évben gyermeke érkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés