MBH 8
Bank

Elkapkodták a befektetők az MBH Jelzálogbank zöld jelzálogleveleit, ugrik a részvényárfolyam is

Portfolio
Sikeres volt az MBH Jelzálogbank keddi zöld jelzáloglevél kibocsátása, a bank az eredetileg hárommilliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-aukcióján csaknem 7,5 milliárd forintos befektetői igény mutatkozott - közölte a társaság.

A hitelintézet november 21-én tartotta idei harmadik zöld jelzáloglevél-kibocsátását, amelynek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2027-es lejáratú, évi 3,5 százalék fix kamatozású TZJ27NF1 zöld jelzáloglevél ötödik sorozatrészletét.

A hárommilliárd forint felajánlott mennyiség mellett meghirdetett aukció keretében a tőkepiaci szereplők összesen 7,45 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből a jelentős túljegyzésre tekintettel a bank végül a maximálisan elfogadható 4,5 milliárd forintot hagyott jóvá.

A bevételből az MBH Jelzálogbank, az MBH bankcsoport tagja kizárólag energiahatékony lakóingatlanok építését, zöldnek minősített használt lakások vásárlását, valamint használt ingatlanok energiahatékony felújítását finanszírozza, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás mérsékléséhez.

A most tapasztalt érdeklődés is bizonyítja, hogy továbbra is komoly igény mutatkozik a jelzáloglevelek iránt a tőkepiaci szereplők részéről. Fontosnak tartjuk, hogy aukciónk erős keresletet vonzott, ez nagyban hozzájárul a jelzáloglevelek, ezen belül pedig a zöld jelzáloglevelek befektetői bázisának erősítéséhez, és a piacok építéséhez – mondta Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója, hangsúlyozva, hogy a hitelintézet a gazdaságilag volatilis időszakokban is stabil tőkepiaci szereplő, amely idén eddig csaknem 75 milliárd forint értékben bocsátott ki jelzálogleveleket.

Az MBH Jelzálogbank részvényárfolyama is jól áll: jelenleg 6% feletti emelkedést mutat a tőzsdén, vélhetően nem függetlenül a sikeres jelzáloglevél-aukciótó

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

tőzsde
otp bankfiók belső és külső képek, logó
ray dalio usa hedge fund amerikai elnökválasztás 2024
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
otp bankfiók belső és külső képek, logó