Előfizetői tartalom

Bajban a legnagyobb osztrák ingatlancég, a Raiffeisen is veszíthet rajta

Portfolio
A Raiffeisen Bank International mintegy 150 millió euró céltartalékot képzett az ingatlanszektorban - közölte kedden Hannes Moesenbacher, az osztrák bank kockázatkezelési vezetője. Piaci források szerint az egyik legnagyobb német felhőkarcoló építése mögött álló, fizetésképtelenséggel küzdő osztrák Signa ingatlanvállalat felé jelentős az osztrák bankcsoport kitettsége, de a banktitokra hivatkozva nem erősítették meg, hogy miatta került sor az előre tekintő céltartalékképzésre.

A Reuters még két hete úgy értesült piaci forrásokból, hogy az amerikai Chrysler Building és a brit Selfridges áruház tulajdonosaként is ismert legnagyobb osztrák magántulajdonú ingatlancég, a Signa felé az osztrák bankoknak mintegy 2,2 milliárd eurónyi kitettsége van, és ennek kétharmada a Raiffeisennél és az UniCreditnél összpontosul. Az egyik legnagyobb németországi felhőkarcolót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés