Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot a német bankszektorban

Portfolio
Számos kihívással néznek szembe a német bankok: az emelkedő kamatkiadások, a gyenge hitelkereslet és a nem realizált veszteségek mind potenciális veszélyforrások - figyelmeztet Claudia Buch, a Bundesbank alelnöke. Nemcsak Németországban aggódnak az ilyen jellegű problémák miatt: csütörtökön az osztrák jegybank is felhívást intézett a pénzintézetek felé.

Az elmúlt évben a kamatlábak szinte soha nem látott mértékben emelkedtek. Bár a bankoknak sikerült némileg alkalmazkodniuk ehhez a változáshoz, az új működési környezet kockázatokat is rejt magában. Az egyik ilyen kockázat az ezen intézmények által tartott értékpapírok drasztikus értékvesztése. A Buch nyilatkozatában feltárta, hogy a takarékpénztárak és hitelszövetkezetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés