Előfizetői tartalom

Súlyos tízmilliókat kaszálhatsz a CSOK Plusszal, verhetetlen számokat produkál az új lakáshitel

Közzétette és társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány a CSOK Pluszról szóló rendelettervezetet, pénteki cikkünkben be is mutattuk az új családtámogatás részletszabályait. Most azt nézzük meg, lakáshitelként hogy vizsgázik az új kamattámogatott hitel a bankoknál elérhető, jelenleg 8% körüli kamatozású piaci konstrukciókkal szemben.

Otthonteremtés 2024: várunk december 5-én ingyenes szakértői rendezvényünkön, amelyen a CSOK Plusz tudnivalóiról is sok szó esik!

A CSOK Plusz két nagy előnye

Két nagy előnye lesz a CSOK Plusz hitelnek a normál lakáshitelekkel szemben:

  • alacsonyabb a törlesztőrészlete a legfeljebb 3%-os kamatnak köszönhetően,
  • aki legalább két új gyermeket vállal, annak csak a tőketartozás egy részét kell visszafizetnie, ugyanis a második új gyermektől 10 millió forint hitelelengedés jár gyermekenként.

Az alacsony kamat már a kezdeti, a hitelelengedés a későbbi havi törlesztőrészletben jelent érdemi előnyt.

csokp1

Magának a hitelnek a maximális összege a meglévő és a vállalt gyermekek összesített számától függ: egy gyermek esetén 15, kettő esetén 30, legalább három esetén 50 millió forint lesz felvehető, ez nem változott a bejelentettekhez képest. Azt azonban pontosítja a rendelettervezet, hogy hány gyermeket lehet előre vállalni. Kiderült, hogy

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés