Előfizetői tartalom

Dübörög a Garantiqa, már bőven teljesült az éves cél

Portfolio
Már szeptember végére sikerült a 2023-as üzleti tervben meghatározott új garancianyújtást meghaladó mértékben támogatnia a hazai kis- és középvállalkozások hitelfelvételét a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nek. A legfrissebb adatok szerint a gazdasági problémák enyhülésével lassan visszatér a cégek beruházási kedve, ezt a Garantiqa jövőre új, közvetlen EU-s viszontgaranciával rendelkező olcsó kezességvállalási termékekkel segíti majd – ismertette a társaság közleményében Szabó István Attila vezérigazgató (címlapképünkön).

Továbbra is a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a hazai kis- és középvállalkozások egyik legfontosabb partnere a finanszírozásban: a társaságnak szeptember végén közel 2600 milliárd forint értékű garanciája állt fenn a vállalkozások hitelei mögött, ami 8,3 százalékkal haladja meg a 2022-es hasonló időszak értékét. A kezességgel biztosított hitelállomány összege pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés