Előfizetői tartalom

Több ezer Simple-felhasználó fiókját törték fel - Reagált az OTP

Portfolio
Kedd este elsőként a Telex számolt be olvasói információk alapján arról, hogy OTP Simple-fiókokat törtek fel. A Portfolio megkereste az OTP Bankot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy digitális adattolvajok robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját valóban feltörték, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket. Hangsúlyozta ugyanakkor a bank, hogy fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt.

A portál cikke szerint beszámolók és a Simple Facebook-oldalán található posztok alatti hozzászólások alapján az érintettek arról kaptak üzenetet, hogy a fiókjukhoz rendelt email címüket megváltoztatták. A lap egyik olvasója azt a tájékoztatást kapta az ügyfélszolgálattól, hogy  tömeges fiókfeltörésről van szó és vizsgálják az ügyet. Megkeresésünkre az alkalmazást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés