Előfizetői tartalom

Ismét feltörték az OTP Simple-t, több felhasználó jelszavát is megszerezték

Portfolio
Ismét feltörték pénteken az OTP Simple rendszerét. Az eset hasonlít a pár nappal ezelőtti ügyhöz: a támadók más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Több érintett felhasználó levelet is kapott a hackerektől, benne a saját jelszavával – értesült a Telex. Az email szerint az elkövető a népszerű hackercsoport, az Anonymous. Cikkünk megjelenése után az OTP pontosítást küldött lapunknak.

Pénteken napközben még azt jelezte a vállalat, hogy „a bankkártya-elfogadás esetén lassulás tapasztalható a SimplePay használatakor”, majd később közölték: a probléma elhárult. Ennek ellenére a nap folyamán többen még mindig nem tudtak belépni a lap értesülései szerint. A támadás során a hackerek több felhasználó adatait is megszerezték. Ezt azzal bizonyították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés