Előfizetői tartalom

7% alatti hitelkamatokat hoz a kormány bejelentése, ennyivel lehet alacsonyabb a törlesztőrészleted

Ahogy arról kedd reggel mi is beszámoltunk, az október elején bevezetett 8,5 százalékról 7,3 százalékra csökken a jövő év elejétől a lakáshitelek önkéntes THM-plafonja. Ez a várakozásainknál jóval magasabb ütemű kamatcsökkentést jelent, jelenleg ugyanis ennyire olcsó hiteleket nem igazán találunk a piacon. De vajon az 1,2 százalékpontos THM-csökkenés hatására mennyivel lesz alacsonyabb a banki ajánlatokban elérhető lakossági jelzáloghitelek törlesztőrészlete? Ezt néztük meg alábbi elemzésünkben. Az egyes hitelek összehasonlításához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Már a 8,5%-os THM-plafon bevezetése is jelentős csökkenést hozott a hitelkamatok szempontjából, ez pedig a bankok árrésére is negatív hatást gyakorolt, így a pénzintézeteknek szűkült a mozgástere a kamatcsökkentések tekintetében. Ennek ellenére várható volt, hogy a következő néhány hónapban még olcsóbbak lesznek a hitelek, hiszen a kormány korábban belengette a THM-plafon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés