Előfizetői tartalom

Jönnek az új kamatplafonos hitelek, kiugró előrejelzést adott az MBH Bank

Portfolio
Ahogy október elején történt, a következő hetekben is egymás után jelennek meg a bankok új THM- és kamatplafonnak megfelelő hitelei. Elsőként az MBH Bank jelentette be, hogy megfelel január 1-jétől a hétfői megállapodásban foglaltaknak, emellett egy egészen nagy, mintegy 40%-os növekedést prognosztizáló becslést is adott a bank a magyar jelzáloghitel-piac jövő évi teljesítményéről.

Kedden bejelentette a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, hogy az október elején bevezetett 8,5 százalékról 7,3 százalékra csökken a jövő év elejétől a lakáshitelek önkéntes THM-plafonja 2024. január 1-jétől. Ez ütemesebb lakossági kamatcsökkentést ígér a Portfolio által vártnál, jelenleg ugyanis alig található ilyen kedvező lakáshitel a piacon. A Gazdaságfejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés