Előfizetői tartalom

Bejelentette a Raiffeisen, hogy megveszi a Strabag egynegyedét egy orosz oligarchától

Portfolio
A Raiffeisen Bank International úgy döntött, hogy 1,51 milliárd euróért megvásárolja a Strabag 27,78%-os részvénycsomagját az orosz oligarcha, Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka érdekeltségétől. Ha sikerül engedélyeztetni a tranzakciót, akkor az osztrák bankcsoport két lépésben csökkentheti vele oroszországi kitettségét, amelynek a leépítésén dolgozik az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Az RBI osztrák bankcsoport oroszországi leányvállalatán, az AO Raiffeisenbankon keresztül vásárolja meg a Strabag SE 28,5 millió darab részvényből álló 27,78%-os tulajdonrészét a Gyeripaszka érdekeltségébe tartozó MKAO "Rasperia Trading Limited"-től. Az akvizíció lezárása számos előfeltételhez kötött, beleértve a Raiffeisen Bank International (RBI) szankciókkal kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés