Előfizetői tartalom

Felvennéd a diákhitelt, vagy van már? Mutatjuk, hogyan működik

Bár egyre gyakoribb a felsőfokú tanulmányok melletti munkavégzés, az óraszámok miatt sokaknak nincs erre lehetősége, így kénytelenek más forrásokból finanszírozni az egyetemi életüket. Ilyenkor gondolni kell a megélhetési költségekre, illetve az esetleges tandíjra is, a diákhitel két konstrukciója (előbbire a Diákhitel 1, utóbbira a Diákhitel 2) pedig mindkét helyzetre megoldás lehet. De hogyan működnek pontosan a diákhitelek, és miben térnek el a hagyományos banki termékektől? Ezt jártuk körbe a Diákhitel Központ szakértőjének segítségével.

Van választék Magyarországon jelenleg háromféle diákhitel-konstrukció közül választhatunk: a július 1-től 7,99%-on futó, félévenként maximum 750 ezer forint összegben felvehető Diákhitel 1, amelyet szabadon, bármire felhasználhatunk, így ideális a tanulmányok mellett a mindennapi költségek fedezésére a kamatmentes Diákhitel 2, amelyet csak az egyetemi képzés tandíjára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés