Előfizetői tartalom

A banki tartozásokkal nincs gond, a közüzemi és a telefonszámlákat viszont egyre többen nem tudják fizetni

Portfolio
A követeléskezelői piacot is elérte az infláció hatása: egyre több adós egyre nagyobb közüzemi számlával tartozik a szolgáltatóknak – hívta fel a figyelmet Bódizs Kornél, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége, a MAKISZ elnöke. A követeléskezelők a kisebb összegű követeléseknél különösen nagy energiát fordítanak arra, hogy az adósok számára biztosított kedvezményekkel elkerülhetővé tegyék a bírósági végrehajtást, de ezt a munkát – a csalásoknak táptalajt adva - nem segítik a jelenlegi adatkezelési tilalmak és költségkorlátok – közölte.

A magánszemélyek esetében 2024. június 30-áig, a kk-knál 2024 április 1-ig meghosszabbított kamatstop hatékonyan fogja vissza a valós piaci kamatok érvényesülését, ezzel együtt a törlesztőrészletek drasztikus növekedését. A késedelmes ügyfeleket érintő banki átütemezés, átstrukturálás is jótékonyan hatott a banki állományokra, de egyébként is elmondható, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés