Előfizetői tartalom

Új szinten folyik a harc az ügyfelekért: fényes jövőt jósolnak a bankok nagy ellenségeinek

Az elmúlt évtizedben a technológiai fejlődés és az innováció a fintechszektort a pénzügyi szolgáltatások pereméről a pénzügyi szolgáltatások élvonalába emelte. A covid-járvány utáni fintech-boom ugyan gyors és szomorú véget ért 2022-ben, ám a kijózanodás után újra fényes jövő előtt állnak a fintechek - vélik a McKinsey tanácsadói. A kulcs ugyanakkor ehhez nem az eddig jellemző hipernövekedés, hanem a kiegyensúlyozott gazdálkodás, a költségek kordában tartása lesz.

Erről a témáról is szó lesz a Portfolio júniusi Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt!

Szépen nőtt a fintechszektor

A fintech szektor növekedése gyors és viharos volt, amit a bankszektor erőteljes növekedése, a gyors digitalizáció, az ügyfelek változó preferenciái, valamint a befektetők és a szabályozó hatóságok növekvő támogatása is hajtott. Az évtizedben a fintechek innovatív, differenciált és ügyfélközpontú értékajánlatokkal, együttműködésre alapozott üzleti modelljeikkel, valamint képzett és agilis csapataikkal alapvetően átalakították a pénzügyi szolgáltatások egyes területeit.

2023 júliusában a tőzsdén jegyzett fintechek már mintegy 550 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkeztek, ami kétszeres növekedés 2019-hez képest.Tavaly júliusban több mint 272 fintech unikornis létezett, hétszer több, mint 2019-ben:

a fintech unikornisok együttes értéke már 936 milliárd dollár volt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés