Előfizetői tartalom

Nemzetközi testület vizsgálja, hogy tényleg a közösségi média felelős-e a tavalyi bankcsődökért

Portfolio
Az FSB októberben jelentést készít a G20-aknak a közösségi média bankstabilitásra és likviditási szabályokra gyakorolt hatásáról, különös tekintettel a bankbetétek kiáramlásának felgyorsításában játszott szerepére a Silicon Valley Bank csődje miatt. Emlékezetes: tavaly tavasszal 10 óra alatt 42 milliárd dollárt vettek ki az SVB-ből, részben az interneten terjedő információk miatt.

A vizsgálat élén a Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB) áll, egy olyan nemzetközi testület, amely a globális pénzügyi rendszert felügyeli és ajánlásokat fogalmaz meg. John Schindler, az FSB főtitkára kiemelte, hogy meg kell érteni a betétek változó dinamikáját, a közösségi média hatását és az ügyfelek számára a mobileszközökön keresztül történő pénzfelvételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés