Előfizetői tartalom

Megszólalt a GVH a hitelkamatokról

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pártolja, hogy a bankok – önkéntes vállalások alapján – fokozottabb hitelezési versenybe kezdtek. A GVH üdvözli a hitelezési piacon folyamatosan élénkülő piaci versenyt, azzal ugyanis a hitelfelvevők jobban járnak, valamint a hitelezés bővülése hozzájárulhat a gazdasági növekedés helyreállításához - írja a GVH a közleményében.

A Gazdasági Versenyhivatal pártolja, ha a pénzintézetek fokozottabb hitelezési versenybe kezdenek. Ha a bankok a következő 3 hónapban az új vállalati hitelszerződéseket „akciósan” kínálják, azaz a BUBOR feletti kamatfelárat 0 százalékos szintre csökkentik, akkor azzal a hitelfelvevők járnak jobban. A Gazdasági Versenyhivatal már korábban – a 2023. október 3-án kiadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés