Előfizetői tartalom

Harmadára esett a Raiffeisen nyeresége, nagyon nem örül a piac

Portfolio
Az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) a várakozásoktól elmaradó eredményekről számolt be, miután negyedik negyedéves nyeresége 67%-ot esett. 2023 egészében 2,386 milliárd euró volt a bankcsoport nyeresége, ennek több mint a felét, 1,3 milliárd eurót még mindig az orosz leánybank hozta, a magyar tevékenység pedig 264 millió eurót termelt. A gyorsjelentésre eddig 4,2%-os eséssel reagált a társaság árfolyama a bécsi tőzsdén.

A nettó nyereség a negyedik negyedévben 272 millió euró volt, szemben az egy évvel korábbi 890 millió euróval. Az elemzők 318 millió eurós nyereségre számítottak az RBI által közzétett konszenzus szerint. 2023 egészében 2,386 milliárd euró konszolidált nyereséget ért el a bankcsoport, és jelentősen növelte tőkemegfelelési mutatóit, Johann Strobl, az RBI vezérigazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés