Hivatalos: teljesen kivonul Romániából az OTP
Bank

Hivatalos: teljesen kivonul Romániából az OTP

Portfolio
A mai napon az OTP csoport kötelező érvényű megállapodást írt alá a Banca Transilvaniával az OTP Bank Romániában fennálló részesedésének értékesítéséről, olvasható a vonatkozó közleményben. A megállapodás értelmében az OTP Csoport eladja az OTP Bank Románia leányvállalatait is, ami az OTP számára a teljes kivonulást eredményezi a román piacról. A tranzakció zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor, az illetékes pénzügyi- és versenyhatóságok jóváhagyásainak függvényében.  A vételár az előzetes várakozásoknak megfelelően közel 350 millió eurón alakult, egész pontosan 347,5 millió euró lett a végösszeg.
Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

A szabályozói engedélyek megszerzése után

az OTP Bank Románia egyesül a Banca Transilvaniával.

Az OTP Bank márkanevet átmenetileg megtartják annak érdekében, hogy biztosítsák az egyesülés befejezéséig az ügyfelek és a munkatársak számára a zökkenőmentes átmenetet, olvasható a közleményben.  Az OTP Bank Románia és leányvállalatai továbbra is eleget tesznek az ügyfeleik felé vállalt kötelezettségeiknek, akiknek a tranzakcióval kapcsolatban semmiféle teendőjük sincs. Az OTP Bank Románia szintén fenntartja a Bethlen Gábor Alapítvány felé a Szülőföldön magyarul programmal kapcsolatban fennálló kötelezettségvállalásait, és az összes ügyfelét ugyan azokkal a feltételekkel fogja kiszolgálni, mint eddig, beleértve a többnyelvű vagy kétnyelvű kiszolgálást azokon a területeken, ahol erre szükség van.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója többek között elmondta: “A helyi bankunk hosszú utat tett meg az alatt a húsz év alatt, amíg Romániában működtünk. Jelentős organikus növekedést értünk el az elmúlt években, mindamellett

világossá vált, hogy stratégiai növekedési céljainkat nem tudjuk elérni akvizíciók nélkül, márpedig a belátható jövőben kis esély mutatkozik egy lehetséges felvásárlásra.

Horia Ciorcilă, a Banca Transilvania igazgatóságának elnöke hozzátette: „Az OTP csoport román üzletének akvizíciója lehetőséget ad a BT csoport számára vezetői pozíciónk erősítésére, és arra, hogy hozzájáruljunk a romániai bankpiac konszolidációjához."

Az OTP Bank Románia - amelynek többségi tulajdonosa 2004 óta az OTP - univerzális banki szolgáltatásokat nyújt a román piacon. A társaság piaci részesedése 2,64% Romániában, a teljes eszközállomány tekintetében. Jelenleg közel 420 ezer lakossági és több mint 22 ezer vállalati/ kkv ügyfele van, ezen fellül 1 800 munkavállalóval és csaknem 100 fiókkal rendelkezik.

A Banca Transilvania a legnagyobb bank Romániában és Dél-Kelet Európában, univerzális bankcsoportként szolgáltatásai lefednek minden ügyfélkört és üzletágat a pénzügyi szektorban. 20% piaci részesedéssel rendelkezik a hitelezés területén, valamint több mint 4 millió ügyfele és közel 10 ezer munkavállalója van.

A Barclays Bank Ireland a BT kizárólagos pénzügyi, a Filip & Company kizárólagos jogi, míg a PwC Románia kizárólagos pénzügyi és adó átvilágítási tanácsadójaként vettek részt projektben.

Az OTP részvénye ma már másfél százalékos pluszban áll, ennek köszönhetően kiemelkedik a nemzetközi mezőnyből a magyar tőzsde.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Shutterstock

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!