EP: Ukrajnában vehet bankot az OTP
Bank

EP: Ukrajnában vehet bankot az OTP

Portfolio
Két bankot is privatizálhatnak Ukrajnában, az egyik iránt az OTP is érdeklődhet, írja az ukrán Ekonomicseszkaja Pravda (EP). Az OTP-vel kiemelten foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 befektetési konferenciánkon, ahol a bank vezérigazgató-helyettese, Bencsik László beszél majd a bankcsoport helyzetéről, kilátásairól.
Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Idén január végén Jurij Dragancsuk pénzügyminiszter-helyettes azt nyilatkozta, hogy két állami tulajdonban lévő ukrán bank iránt érdeklődnek külföldi befektetők, a két bank az Ukrgasbank és a Sense Bank, és ezeknek az értékesítésére aktívan készül Ukrajna. A bankok iránt külföldi pénzintézetek is érdeklődnek.

Az EP két, a bankeladásokkal kapcsolatos tárgyalásokhoz kapcsolódó beszélgetőtársa megerősítette, hogy a nyugati bankcsoportok érdeklődése valóban megvan az állami bankok iránt, és azt mondták, hogy

a két ukrán bank közül az egyiket, a Sense Bankot az OTP szeretne megvásárolni.

A Sense Bank esetében a vételár a Dragon Capital szerint 6-12 milliárd hrivnya, vagyis jelenlegi árfolyamon 57-115 milliárd forint lehet, de a végső vételárat a korábbi tulajdonosai által kezdeményezett jogi eljárás is befolyásolja, ők ugyanis 1 milliárd dollárt követelnek az államtól a bank kisajátítása miatt.

Az EP azt írja, hogy ha a tranzakció létrejönne, és az ukrán OTP-t egyesítenék a Sense Bankkal, az így létrejövő bank mérlegfőösszege alapján a negyedik legnagyobb bank lenn Ukrajnában, a Privatbank, az Oschadbank és az Ukreximbank mögött.

Az OTP múlt hét pénteken jelentette be, hogy kivonul Romániából, az erről szóló hír itt, az értékelésünk pedig itt olvasható.

Címlapkép forrása: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.