Itt a nagy lakáshitel-táblázat: ilyen kamatokkal és törlesztőrészletekkel csábítanak most a bankok
Bank

Itt a nagy lakáshitel-táblázat: ilyen kamatokkal és törlesztőrészletekkel csábítanak most a bankok

Portfolio
A 7,3%-os THM-plafon bevezetését követő nagy januári kamatcsökkentések után februárban már csak három bank csökkentette tovább lakáshitelkamatát. Alábbi táblázatunk összefoglalja, milyen feltételekkel juthatnak most hitelhez a 20 millió forintot 20 évre, 800 ezer forintos családi jövedelemmel felvevők. Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Februárban az UniCredit Bank, a CIB Bank és a Raiffeisen Bank döntött kamatcsökkentésről, így a legnépszerűbb, 10 éves kamatperiódus esetén pont ez a három bank ugrott az élre. Ha a legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz hiteltől és a kistelepüléseken elérhető CSOK-hiteltől eltekintünk, akkor speciális feltételek nélkül piaci kamatozás mellett 5,85%-os kamattal és 143 ezer forintos törlesztőrészlettel juthatnak most hitelhez a 20 évre 20 millió forintot felvevők. Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

lakáshitelek

Érdekesség, hogy a változó kamatozású lakáshitelek teljesen eltűntek a bankok kínálatából, és 5 éves kamatperiódusú lakáshitellel is csak a K&H rendelkezik. Vannak bankok, amelyek csak egyféle kamatperiódusú hitelt nyújtanak: a Raiffeisen és a Gránit Bank csak 10 éves kamatperiódusút, az OTP Bank pedig a futamidő végéig fix kamatozásút kínál, utóbbi csak kamatfizetési kötelezettséggel járó egyéves türelmi idővel. Hogy mi várható a lakáshitelek kamatában, arról itt írtunk részletesen.

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.