Előfizetői tartalom

Megkapta az OTP az egyedi engedélyt egy saját részvény visszavásárlási programra

Portfolio
Ma az OTP Nyrt. elsődleges alapvető tőkeinstrumentum (CET1) visszavásárlási egyedi engedélyt kapott a Magyar Nemzeti Banktól, melynek értelmében 2024. december 31. napjáig mindösszesen 60 milliárd forintnak megfelelő összegben jogosult saját részvényt visszavásárolni – jelentette be hétfőn este a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsdén. Ez azt jelenti a közlemény szerint, hogy „az engedélyben meghatározott teljes összeg azonnal levonásra kerül a szavatolótőkéből a jogszabályoknak megfelelően”.

Az OTP-vel kiemelten foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 befektetési konferenciánkon, ahol a bank vezérigazgató-helyettese, Bencsik László beszél majd a bankcsoport helyzetéről, kilátásairól. Az OTP kapcsán több lényeges hír is érkezett a napokban: Kapcsolódó cikkünk 2024. 02. 12. Megszólalt az OTP az esetleges ukrán bankvásárlásról 2024. 02. 12. Bedobta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés