Előfizetői tartalom

Kimerítették a cégek a Baross Gábor Hitelprogram keretét, leálltak a befogadások

Portfolio
Egy hónap leforgása alatt annyi kérelem érkezett be a magyar vállalatoktól az EXIM-hez, amely kimerítette a 200 milliárd forint többletforrással megnövelt Baross Gábor Hitelprogram keretét – közölte a bank. Összesen 150 darab hitelkérelmet nyújtottak be beruházási célra, a hitelkérelmek befogadása szünetel, a már beérkezett igénylések elbírálása pedig folyamatban van.

A korábbinál is kedvezőbb, forintban akár 5%, euróban akár 3% kamatozású, maximum tízéves lejáratú hitelre a 2024. január 15-én történt újranyitás óta az EXIM-hez összesen 150 darab kérelem érkezett be. A beruházásokat támogató Baross Gábor Hitelprogram igényléseinek összege 84%-ban euró alapú hitelre szól. Az eddigi kérelmekből 97 db mintegy 135 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés