Előfizetői tartalom

Most érdemes figyelni - Nagy dolog készül az OTP-nél!

Portfolio
Eseménydúsan teltek az előző napok az OTP háza táján, hiszen alig, hogy a bank komoly pénzhez jutott román bankja eladásával, máris zöld utat kapott az MNB-től arra, hogy év végéig nagy tételben vehesse saját részvényeit. Az OTP grafikonján ráadásul megjelent egy izgalmas technikai alakzat is, amely alapján érik egy nagyobb elmozdulás. Az OTP-vel kiemelten foglalkozunk a Portfolio Investment Day 2024 befektetési konferenciánkon, ahol a bank vezérigazgató-helyettese, Bencsik László beszél majd a bankcsoport helyzetéről, kilátásairól.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Mi mozgatja az árfolyamot?

Az OTP-nél a befektetői hangulatot az elmúlt napokban alapvetően két fő esemény határozta meg, a már említett román leánybank értékesítése, valamint a saját részvény vásárlás bejelentése. Ezt jól mutatja az is, hogy amíg a tegnapi napon nagyobb mínuszokat láthattunk a hazai és nemzetközi piacokon is, addig az OTP jócskán felülteljesített.

otp0214

Az OTP egyébként az elmúlt években rendre aktívan vásárolt saját részvényeket. A mostani, várhatóan 60 milliárd forintos visszavásárlás minden idők második legnagyobbja lehet. Ezelőtt csak 2020-ban vásároltak vissza ennél nagyobb értékben, akkor 71 milliárd forintért.

sajatrv-656571

A visszavásárlások jellemzően növelik a befektetői bizalmat, ugyanis tartós keresletet jelentenek, és jellemzően árfolyamstabilizációs hatással is bírnak, ami segítheti a további emelkedést. Várható hatásairól az alábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés