Előfizetői tartalom

15 éve nem látott nyereséget villantott a Commerzbank

Portfolio
A magas kamatkörnyezetnek köszönhetően másfél évtizede nem látott, 2,2 milliárd euró nyereséget könyvelt el 2023-ban a Commerzbank, 55%-kal többet, mint egy évvel korábban. Idén tovább növelné profitját a német bank. A társaság éppen egy legfeljebb 600 millió eurós részvény-visszavásárlás közepénél jár, a Handelsblatt arról számolt be, hogy a német állam meglepetésre nem vesz részt ebben, így részesedése 15,6%-ról 16,5%-ra nőhet.

Az egész éves nettó nyereség 2,224 milliárd euró volt a csütörtök reggelre közzétett gyorsjelentés szerint, szemben az egy évvel korábbi 1,435 milliárd euróval, így jelentősen meghaladta a 2,191 milliárd eurós piaci várakozást is. Figyelmeztetett azonban a menedzsment, hogy a lassú gazdaság "továbbra is kihívást jelent" számára – írja a Reuters. A negyedik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés