Előfizetői tartalom

Nagy bajok vannak az európai ingatlanpiacon, súlyos eurómilliárdokat bukhatnak a bankok

Portfolio
Mintegy 1400 milliárd eurónyi hitellel rendelkeznek Európa bankjai a gyengélkedő kereskedelmiingatlan-szektorban, ami most azért nagyon gond, mert meredeken zuhannak az irodaárak, szaporodnak a fizetésképtelenségi ügyek, és egyre jobban aggódnak e kitettségek miatt a befektetők, hitelminősítők. A legsúlyosabb állapotban a német kereskedelmiingatlan-szektor van, amelyen ráadásul a pénzügyileg törékeny tartományi bankok is jelentős kitettséggel rendelkeznek.

Németországban a friss adatok szerint tavaly 10,2%-kal csökkent a kereskedelmi ingatlanok átlagára, ami az elmúlt évtizedek legsúlyosabb ingatlanpiaci visszaesését jelenti. Nő a fizetésképtelen cégek aránya, sorra állnak le az építkezések, és egymás után fagynak be az ingatlanügyletek – foglalta össze a helyzetet a Reuters. Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 12. Bezuhant...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés