Előfizetői tartalom

Ukrajna nem hajlandó levenni a Raiffeisent a háború szponzorainak a feketelistájáról

Portfolio
Bár december közepén felfüggesztette, nem hajlandó végleg levenni a Raiffeisen Bank Internationalt a háború szponzorainak a feketelistájáról Ukrajna, mondván, homályosak és hiányosak az Oroszországból való kivonulás tervei. Egyúttal felszólította a legnagyobb Oroszországban működő nyugat-európai bankot, hogy szakítsa meg Moszkvához fűződő kapcsolatait – írja a Reuters.

Bár a Raiffeisent decemberben felfüggesztették a feketelistáról, a neve továbbra is szerepel az ukrán korrupciómegelőzési nemzeti ügynökség által összeállított, "a háború nemzetközi szponzorainak" minősített 49 vállalat mellett. A Raiffeisennek február elején küldött, a Reuters által látott levélben ukrán tisztviselők megkérdőjelezték a bank elhatározását Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés