Előfizetői tartalom

Megrohanták a bankokat a magyar cégek az olcsó hitelért, villámgyorsan kimerült az EXIM kerete

Portfolio
Alig két hónap alatt több mint 139 milliárd forint összegben kötöttek hitelszerződéseket a cégek a Baross Gábor Hitelprogrambam. A január 15-én újranyitott hitelprogram 200 milliárd forintos többletkeretét rekordsebességgel, mintegy egy hónap alatt merítették ki a hazai vállalatok. A beérkezett hitelkérelmek elbírálása már lezárult, a lízingigényléseké pedig még folyamatosan zajlik. Az EXIM Magyarország eddig 185 darab hitelkérelmet hagyott jóvá 163 milliárd forint értékben, az ügyletek 42 százaléka a kkv-szektorból került ki.

Január 15-én nyitotta újra az EXIM Magyarország a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram kérelmeinek befogadását. A korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált, immár kizárólag beruházásokat finanszírozó hiteltermékek pedig ismét rendkívüli érdeklődést váltottak ki a magyar vállalatok részéről. Február közepére a bankhoz annyi kérelem érkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés