Előfizetői tartalom

Gigantikus összegű megállapodást kötött egymással a Visa és a Mastercard

Portfolio
Nem kevesebb mint 30 milliárd dollárra becsült értékű trösztellenes megállapodást kötött egymással a Visa és a Mastercard, amellyel önkorlátozást vállaltak a kereskedőknek felszámított, hitel- és betéti kártyákhoz kapcsolódó díjakra. Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász szerint a megállapodással nagyot nyernek az amerikai kereskedők, ami kedvezően hathat a fogyasztói árakra is. A megállapodást szemmel láthatóan már beárazta a piac: mindkét kártyatársaság árfolyama 0,6% feletti emelkedést mutat a tőzsdén.

A megállapodás az egyik legnagyobb hasonló egyezség az Egyesült Államok történetében, és bírósági jóváhagyása esetén a 2005 óta zajló peres eljárásokban felmerült követelések végére tenne pontot - számolt be a Reuters. A kereskedők régóta vádolják a Visa és a Mastercard kártyacégeket azzal, hogy a hitel- és betéti kártyák használatakor túl magas bankközi díjakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés