Portfolio signature

Friss tanulmány leplezi le, mennyi pénzből élnek az amerikai gazdagok

Portfolio
5,5 millió dollármilliomos, 788 dollármilliárdos, 67 000 milliárd dollárnyi befektethető vagyon – van mit a tejbe aprítaniuk az amerikai gazdagoknak. Egy friss tanulmány szerint az Egyesült Államok a világ vezető országa a magánvagyon-teremtés és -felhalmozás terén. Nem meglepő módon a legnagyobb amerikai városokban koncentrálódnak a dollármilliomosok, és kiderül az is, hogy New Yorkban a legdrágább luxusingatlant vásárolni.

Érdekes számokat közölt a Henley & Partners az amerikai dollármilliomosok életéről. A főbb megállapítások:

  • 67 000 milliárd dollár: ennyi befektethető vagyonnal az USA még az első helyen szerepel a világon.
  • 5,5 millió fő: Ennyi dollármilliomos él az országban, ami szintén világelső helyezést biztosít.
  • 201 476 dollár: Az egy főre jutó vagyon mértéke az USA-ban, ami a hatodik helyre elég. A világranglistát Monaco, Luxemburg, Svájc, Ausztrália és Szingapúr vezeti.
  • 9849 fő: ennyi embernek van 100 millió dollárt is meghaladó befektethető vagyona az Egyesült Államokban.
  • 788 fő: ennyi dollármilliárdos él az USA-ban, ami világszinten megint csak a legmagasabb szám.

Amerika világelső a vagyonfelhalmozásban

Az Egyesült Államok elnökválasztásával kapcsolatos komoly aggodalmak ellenére továbbra is a világ vezető országa a magánvagyon-teremtés és -felhalmozás terén. Amerika a globális likvid befektethető vagyon 32%-át, vagyis mintegy 67 000 milliárd dollárt adja.

Az ország ad otthont a világ milliomosainak 37%-ának: mintegy 5,5 millió magánszemélynek, akiknek 1 millió dollár feletti likvid befektethető vagyona van.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés