Három nagy veszélyre figyelmeztetett a legnagyobb amerikai bank vezérigazgatója
Bank

Három nagy veszélyre figyelmeztetett a legnagyobb amerikai bank vezérigazgatója

Portfolio
Az infláció, a háborúk és a Fed politikája egyszerre jelent fenyegetést az egyébként kedvezően alakuló gazdaság számára – figyelmeztetett a JP Morgan vezérigazgatója.

Jamie Dimon a JP Morgan gyorsjelentésének a közzétételét követően arról beszélt a CNBC beszámolója szerint, hogy „számos gazdasági mutató továbbra is kedvező”, előre tekintve azonban továbbra jelentős bizonytalansági tényezők sorával néznek szembe.

Az infláció és a háborúk mellett a Fed erőfeszítéseit is megemlítette, hiszen a jegybank a jelenleg 7500 milliárd dolláros mérlegének a leépítését tűzte ki célul. "Ilyen mértékű mennyiségi szigorítás teljes hatását még soha nem tapasztaltuk igazán" - fogalmazott Dimon.

A jegybank havonta akár 95 milliárd dollár összegben hagyja lejáró kötvényeit kifutni a pénz újrabefektetése nélkül, ez 2022 júniusa óta 1500 milliárd dollárnyi állománycsökkenést jelentett már. Bár a Fed a következő hónapokban várhatóan lassítja a mennyiségi szigorítás ütemét, a mérleg továbbra is szűkülni fog.

Az idei tapasztalatok szerint eközben az infláció rendre magasabban alakul a várakozásoknál, jócskán meghaladva a Fed 2%-os célját. A piacoknak mérsékelniük kellett a kamatcsökkentések ütemére vonatkozó várakozásaikat. Míg az év elején akár 1,75 százalékpontnyi idei kamatcsökkentést is el tudtak képzelni, mára legfeljebb 0,5 százalékpontról szólnak a várakozások. A lassabb kamatcsökkentési ütem egészen addig jó a bankok számára, amíg nem okoz recessziót és a bevételi többletnél nagyobb hitelezési veszteségeket.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Win McNamee/Getty Images

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Intrum