Meglepte a befektetőket a JP Morgan
Bank

Meglepte a befektetőket a JP Morgan

Portfolio
Jelentett a JP Morgan Chase amerikai nagybank: a pénzintézet egy részvényre jutó nyeresége 4,44 dollárra nőtt az idei első negyedévben, bevétele 41,9 milliárd dollár lett, a bank a magas kamatkörnyezetből profitált. A gyorsjelentés utáni percekben a bank részvényeinek árfolyama 3,5 százalékot esett a tőzsdenyitást megelőző kereskedésben.

A legnagyobb amerikai hitelező profitja 13,42 milliárd dollár, részvényenként 4,44 dollár volt a március 31-én zárult három hónapban, az elemzői várakozásokat több mint 8 százalékkal múlta felül a pénzintézet. Az egy évvel korábbi azonos negyedév eredményéhez képest ez 8 százalékos növekedést jelent.

A bank 41,9 milliárd dolláros bevétele 6,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi azonos időszakban látottat, és szinte pontosan megegyezett a Reuters elemzői várakozásában szereplő bevétellel.

A JP Morgan negyedéves eredményei és a várakozások
  tény várt tény/várt bázis változás (év/év)
 Bevétel (milliárd USD)              41,9                 41,9    0,0%        39,34    6,5%
 EPS (USD)              4,44                 4,11    8,1%          4,10    8,3%
 Forrás: Refinitiv, Portfolio           

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • A JP Morgan több milliárd dollárnyi hitelt is felvett a mérlegébe, miután tavaly májusban felvásárolta a csődbe ment First Republic Bankot, a felvásárlás a JPMorgan kamatbevételét is növelte. A bank nettó kamatbevétele 11%-kal 23,2 milliárd dollárra emelkedett, a First Republic hatása nélkül is 5%-kal magasabb volt, mint tavaly.
  • A bank itelezési veszteségekre 1,88 milliárd dollárt képzett céltartalékként, szemben a tavalyi 2,28 milliárd dollárral. 
  • A befektetési banki bevételek 27%-kal 2 milliárd dollárra nőttek, ami a kötvény- és részvényjegyzésből származó magasabb díjaknak köszönhető. 
  • A JPMorgan kereskedési bevételei 5%-kal 8 milliárd dollárra csökkentek, a kötvény üzletág (FICC) bevételek 7%-kal estek vissza, a részvény üzletágé pedig stagnált.

Számos gazdasági mutató továbbra is kedvezőnek tekinthető. Előre tekintve azonban továbbra is több jelentős bizonytalan tényezőre figyelünk

- mondta Jamie Dimon vezérigazgató a közzétett számok kapcsán, megemlítve a geopolitikai feszültségeket és a tartós inflációt.

A gyorsjelentés utáni percekben a bank részvényeinek árfolyama 3 százalékot esett a tőzsdenyitást megelőző kereskedésben.

jpm04121

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Fundamenta Morafcsik László interjú