Meglepte a befektetőket a JP Morgan
Bank

Meglepte a befektetőket a JP Morgan

Portfolio
Jelentett a JP Morgan Chase amerikai nagybank: a pénzintézet egy részvényre jutó nyeresége 4,44 dollárra nőtt az idei első negyedévben, bevétele 41,9 milliárd dollár lett, a bank a magas kamatkörnyezetből profitált. A gyorsjelentés utáni percekben a bank részvényeinek árfolyama 3,5 százalékot esett a tőzsdenyitást megelőző kereskedésben.

A legnagyobb amerikai hitelező profitja 13,42 milliárd dollár, részvényenként 4,44 dollár volt a március 31-én zárult három hónapban, az elemzői várakozásokat több mint 8 százalékkal múlta felül a pénzintézet. Az egy évvel korábbi azonos negyedév eredményéhez képest ez 8 százalékos növekedést jelent.

A bank 41,9 milliárd dolláros bevétele 6,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi azonos időszakban látottat, és szinte pontosan megegyezett a Reuters elemzői várakozásában szereplő bevétellel.

A JP Morgan negyedéves eredményei és a várakozások
  tény várt tény/várt bázis változás (év/év)
 Bevétel (milliárd USD)              41,9                 41,9    0,0%        39,34    6,5%
 EPS (USD)              4,44                 4,11    8,1%          4,10    8,3%
 Forrás: Refinitiv, Portfolio           

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • A JP Morgan több milliárd dollárnyi hitelt is felvett a mérlegébe, miután tavaly májusban felvásárolta a csődbe ment First Republic Bankot, a felvásárlás a JPMorgan kamatbevételét is növelte. A bank nettó kamatbevétele 11%-kal 23,2 milliárd dollárra emelkedett, a First Republic hatása nélkül is 5%-kal magasabb volt, mint tavaly.
  • A bank itelezési veszteségekre 1,88 milliárd dollárt képzett céltartalékként, szemben a tavalyi 2,28 milliárd dollárral. 
  • A befektetési banki bevételek 27%-kal 2 milliárd dollárra nőttek, ami a kötvény- és részvényjegyzésből származó magasabb díjaknak köszönhető. 
  • A JPMorgan kereskedési bevételei 5%-kal 8 milliárd dollárra csökkentek, a kötvény üzletág (FICC) bevételek 7%-kal estek vissza, a részvény üzletágé pedig stagnált.

Számos gazdasági mutató továbbra is kedvezőnek tekinthető. Előre tekintve azonban továbbra is több jelentős bizonytalan tényezőre figyelünk

- mondta Jamie Dimon vezérigazgató a közzétett számok kapcsán, megemlítve a geopolitikai feszültségeket és a tartós inflációt.

A gyorsjelentés utáni percekben a bank részvényeinek árfolyama 3 százalékot esett a tőzsdenyitást megelőző kereskedésben.

jpm04121

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jelzálog