Nem lett rossz a Bank of America gyorsjelentése, a piac mégsem örül
Bank

Nem lett rossz a Bank of America gyorsjelentése, a piac mégsem örül

Portfolio
Az amerikai nagybankok közül ötödikként a Bank of America is közzétette gyorsjelentését. A társaság a bevételek és az egy részvényre jutó eredmény szempontjából is felülmúlta az elemzői várakozásokat, részvényárfolyama mégis 1,5% körüli csökkenést mutat a rossz általános piaci hangulatban a nyitás előtti kereskedésben.

A 83 centes egy részvényre jutó eredmény 8%-kal, a 26 milliárd dolláros nettó bevétel 2%-kal múlta felül az elemzők várakozását, ugyanakkor az egy évvel korábbinál gyengébb volt ez a negyedév, különösen a nyereség maradt el az akkoritól.

bofa1

A bevételek és az eredmény romlásában kulcsszerepe volt annak, hogy a bank nettó kamatbevétele 3%-kal 14 milliárd dollárra csökkent. A befektetési banki és vagyonkezelési bevételek viszont emelkedtek, részben ellensúlyozva ennek hatását.

A befektetési banki díjbevételek 35%-kal 1,6 milliárd dollárra ugrottak. A múlt hónapban Alastair Borthwick pénzügyi igazgató még azt jelezte, hogy a befektetési banki bevételek 10-15%-os növekedésére számít az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A bizonytalan gazdasági kilátások és az amerikai kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozások változásai megnehezítették a jövőbeli nyereségek előrejelzését, mondta több banki vezető is a Reuters beszámolója szerint a múlt héten. A Fed kamatcsökkentési ciklusának a késlekedése közvetlenül javíthatja, a hitelkereslet és a hiteltörlesztések romlása ennek nyomán viszont ronthatja a bankok eredményességét.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
csányi sándor