Figyelmeztetés érkezett: a mesterséges intelligencia súlyosabb bankválságokat hozhat
Bank

Figyelmeztetés érkezett: a mesterséges intelligencia súlyosabb bankválságokat hozhat

Portfolio
A bankoknak számolniuk kell a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (Machine Learning, ML) alkalmazásából eredő kockázatokkal - közölte szerdán a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság a Reuters beszámolója szerint. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken.
Hasonló témákról is szó lesz az AI in Business rendezvényünkön jövő kedden. Regisztráció és részletek itt!

Egyelőre megválaszolatlan kérdéseket láthatunk arra vonatkozóan, hogy a mesterséges intelligencia használata vagy a gépi tanulás (Machine Learning) alkalmazása a banki tevékenységben nettó pozitív vagy negatív hatással van a globális pénzügyi stabilitás szempontjából - mondta Pablo Hernandez de Cos, a Bank of Spain elnöke, aki a nemzetközi Bázeli Bankbizottság elnöke.

A fő üzenetem az, hogy a mesterséges intelligencia banki alkalmazása felvet fontos prudenciális és pénzügyi stabilitási kihívásokat. Ellenőrizetlenül hagyva az ilyen modellek potenciálisan felerősíthetik a jövőbeni bankválságokat

- tette hozzá de Cos washingtoni beszédében.

A digitális innováció tovább fogja erősíteni a határokon átnyúló és szektorok közötti pénzügyi összekapcsolódást, ami megköveteli a központi bankok és a szabályozó hatóságok közötti együttműködést, hogy megfelelő szabályozási alapot teremtsenek a mesterséges intelligencia és az ML használatának felügyeletére.

"Amikor a banki tevékenységről van szó, kritikus fontosságú, hogy a bankok előre látják és felügyelik az AI/ML által jelentett kockázatokat és kihívásokat - mind mikro-, mind makroszinten -, és beépítsék azokat a mindennapi kockázatkezelési és irányítási intézkedéseikbe" - jelentette ki de Cos. A Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság hamarosan közzéteszi átfogó jelentését ezzel kapcsolatban.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ez történt a héten 0526

Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz még kamatvágás, marad a mostani, viszonylag magas dollár alapkamat. A hír hallatára az am

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
nappali szoba lakás belső