Megvan, mikor jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon
Bank

Megvan, mikor jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Portfolio
2025. január 1-jén lép hatályba az az éjjel a Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés, amely szerint a havonta két alkalom során összesen legfeljebb 150 ezer forint készpénzt vehetünk fel ingyenesen a postákon.

A postákon is lehetőség lesz a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételre, az erről szóló jogszabálymódosítást elfogadta az Országgyűlés - írtuk április 10-én.

Az elfogadott törvény több európai parlamenti és tanácsi rendeletet, irányelvet ültet át a magyar jogba, amelyek a pénzügyi szereplők által alkalmazott digitális technológiák működési kockázataival szembeni ellenállóképesség biztosítását célozza.

Az éjjel kiadott Magyar Közlönyben megjelent az a rendelkezés, amely megnyitja az utat a postai ingyenes készpénzfelvételek előtt, egéstzen pontosan azt írják: a "Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő készpénzfelvételnek minősül a forintban vezetett fizetési számláról a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény – ideértve a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény pénzforgalmi közvetítőjét is – által üzemeltetett POS terminál útján történő készpénzfelvétel is".

A rendelkezés 2025 január 1-jén lép életbe.

Emlékezetes, hogy a kormány döntése értelmében 2023 júliusától van a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben, ám a cashback szolgáltatás nem terjedt el a boltokban, egy szűk csoport élhet csupán a lehetőséggel a gyakorlatban.

A postai készpénfelvételek azonban segíthetik azon településeken élők készpénzhez jutását, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik. Az MNB mindeközben a bankautomatának elérhetőségének a javításával támogatja a készpénz elérhetőségét; három településcsoport (fővárosi kerület, vármegyeszékhely, vármegye egyéb települése) szerint ír elő elvárt átlagos ATM rendelkezésre állási darabszámot.

Címlapkép forrása: Todoroff Lázár Portfolio

Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
american express