Fogyóban az EKB türelme: ki kell jönnie az UniCreditnek is Oroszországból
Bank

Fogyóban az EKB türelme: ki kell jönnie az UniCreditnek is Oroszországból

Portfolio
Az Európai Központi Bank készen áll arra, hogy utasítsa az olasz UniCreditet: csökkentse az Oroszországgal folytatott üzleti tevékenységét – értesült a Reuters. A következő lépésben már szankciót alkalmazhat a felügyelet.

A második legnagyobb oroszországi európai bankkal szemben támasztott követelések hasonlóak lennének ahhoz, amit az EKB az osztrák Raiffeisen Bank Internationaltól (RBI), az Oroszországban működő legnagyobb nyugati banktól követel. Az EKB és az UniCredit nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Hónapok óta tartó tárgyalások után az EKB jogilag kötelező érvényű utasítást fog küldeni az UniCreditnek - mondták a források -, ami jelentősen növeli a nyomást az oroszországi üzletágának leépítésére. Ez az utolsó előtti lépés lenne, mielőtt az EKB szankciókat, például bírságot szabhat ki.

Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója februárban azt mondta, hogy a bank Oroszországgal kapcsolatos stratégiája változatlan, és hogy a bank folytatja orosz tevékenységének a leépítését. Az orosz leánybank tavaly 890 millió eurós adózás előtti nyereséget ért el, ami a csoporton belül 7,7%-os arányt jelentett. A leánybank hitelállománya egy év alatt megfeleződött, az alkalmazottak száma mintegy 8%-kal, 3150 főre csökkent, a bevételek azonban 17%-kal nőttek.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jelzálog