Kellemes meglepetést hozott a Deutsche Bank gyorsjelentése
Bank

Kellemes meglepetést hozott a Deutsche Bank gyorsjelentése

Portfolio
A Deutsche Bank csütörtökön a vártnál jobb, 10%-os profitnövekedésről adott számot az első negyedévre vonatkozóan, miután a kötvénykereskedés és a tranzakciós volumen növekedése növelte a befektetési banki üzletág bevételeit.

 A bank adózás utáni nyeresége 1,275 milliárd euró lett, ami nemcsak az egy évvel korábbi 1,158 milliárd eurót, de az 1,2 milliárd eurós elemzői várakozásokat is felülmúlta a Reuters szerint.

A nyereség működés azt is tükrözi, hogy a befektetési banki tevékenység vissza tudta szerezni a Deutsche legnagyobb profitmotorjának a szerepét az óriási lakossági üzletágtól, amely a közelmúltban jócskán profitált a magasabb kamatlábakból, de az ügyfélszolgálat területén komoly hibákat követett el.

A bankcsoport most már a 15. egymást követő negyedévben lett nyereséges. "Határozottan elkötelezettek vagyunk a 2025-ös céljaink felé vezető utunk folytatása mellett" - mondta Christian Sewing vezérigazgató. E célok között szerepel a költség-bevétel arány csökkenése, amit viszont az elemzők egy része túl ambiciózusnak talál.

A Deutsche befektetési banki bevételei 13%-kal nőttek a negyedév során, ami jobb a várt 6,9%-os növekedésnél. A vállalati banki bevételeinek 5%-os csökkenése csalódást keltett a 3,5%-os várakozáshoz képest, a lakossági üzletág bevételeinek 2%-os visszaesése pedig az előrejelzésnek megfelelően alakult.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

A kínai szellemvárosok

Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha nem is fog akarni lakni. (Optimista becslések szerint minden német háztartásnak jutna egy

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
MBH HEPA