Számlázz.hu: már 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya
Bank

Számlázz.hu: már 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya

Portfolio
A Számlázz.hu-nál 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya, hamarosan elérhető lesz a vállalkozások közötti payment opció is - derül ki a társaság közleményéből.
A fizetési kérelmek témaköre is központi szerepet kap a Portfolio június 11-ei Financial IT 2024 konferenciáján. Ne maradj le róla!

Új korszak kezdődött a magyar bankszektorban: a fizetési kérelem általános bevezetése áprilistól lehetővé teszi a fogyasztók és a szolgáltatók részére is, hogy olcsón és egyszerűen intézhessék elektronikus fizetési tranzakcióikat. A kedvezményezett egy automatikus üzenetet küld a fizető félnek, amit, ha az utóbbi elfogad, akkor egy azonnali fizetés indításával, egyetlen gombnyomással gyorsan, biztonságosan egyenlítheti ki számláját. A Számlázz.hu már a kezdetektől, a fizetési kérelem eredeti bevezetésétől kezdve alkalmazza a lehetőséget és lehetővé teszi az előfizetőinek, hogy ilyen módon is kiegyenlíthessék az előfizetési díjakat. 

Eddig közel 50 ezer fizetési kérelmet hozott létre a Számlázz.hu, amelyek közül közel 30 ezret el is fogadtak a felhasználók. A tranzakciókat jellemzően két nagy bankon keresztül bonyolították a felek. Április 1-től lejárt a türelmi időszak és minden banknak kötelező jelleggel biztosítani kell a fizetési kérelem lehetőségét. A fizetési kérelem előnye, hogy gyors, biztonságos és csökkenti az emberi hiba lehetőségét. A fizető félnek nem kötelező elfogadnia a kérelmet, dönthet úgy is, hogy elutasítja, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja azt. 

Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője úgy látja, a fizetési kérelem egy újabb fizetési lehetőség, ezzel az elektronikus fizetési opciók további bővülését láthatjuk, hiszen továbbra is elérhető marad a kártyás fizetés és más lehetőségek is.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1369127419