Számlázz.hu: már 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya
Bank

Számlázz.hu: már 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya

Portfolio
A Számlázz.hu-nál 60%-os a fizetési kérelmek elfogadásának aránya, hamarosan elérhető lesz a vállalkozások közötti payment opció is - derül ki a társaság közleményéből.
A fizetési kérelmek témaköre is központi szerepet kap a Portfolio június 11-ei Financial IT 2024 konferenciáján. Ne maradj le róla!

Új korszak kezdődött a magyar bankszektorban: a fizetési kérelem általános bevezetése áprilistól lehetővé teszi a fogyasztók és a szolgáltatók részére is, hogy olcsón és egyszerűen intézhessék elektronikus fizetési tranzakcióikat. A kedvezményezett egy automatikus üzenetet küld a fizető félnek, amit, ha az utóbbi elfogad, akkor egy azonnali fizetés indításával, egyetlen gombnyomással gyorsan, biztonságosan egyenlítheti ki számláját. A Számlázz.hu már a kezdetektől, a fizetési kérelem eredeti bevezetésétől kezdve alkalmazza a lehetőséget és lehetővé teszi az előfizetőinek, hogy ilyen módon is kiegyenlíthessék az előfizetési díjakat. 

Eddig közel 50 ezer fizetési kérelmet hozott létre a Számlázz.hu, amelyek közül közel 30 ezret el is fogadtak a felhasználók. A tranzakciókat jellemzően két nagy bankon keresztül bonyolították a felek. Április 1-től lejárt a türelmi időszak és minden banknak kötelező jelleggel biztosítani kell a fizetési kérelem lehetőségét. A fizetési kérelem előnye, hogy gyors, biztonságos és csökkenti az emberi hiba lehetőségét. A fizető félnek nem kötelező elfogadnia a kérelmet, dönthet úgy is, hogy elutasítja, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja azt. 

Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője úgy látja, a fizetési kérelem egy újabb fizetési lehetőség, ezzel az elektronikus fizetési opciók további bővülését láthatjuk, hiszen továbbra is elérhető marad a kártyás fizetés és más lehetőségek is.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
üres pénztárca