Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba
Bank

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Portfolio
A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

A Raiffeisen Bank International (RBI) decemberben döntött úgy, hogy 1,51 milliárd euróért megvásárolja a Strabag 27,78%-os részvénycsomagját az orosz oligarcha, Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka érdekeltségétől. Ha sikerült volna engedélyeztetni a tranzakciót, akkor az osztrák bankcsoport két lépésben csökkenthette volna vele oroszországi kitettségét, amelynek a leépítésén dolgozik az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Most azonban azt közölték, hogy a bankcsoport „az illetékes hatóságokkal folytatott legutóbbi eszmecserék során nem tudta megszerezni a tervezett tranzakció folytatásához szükséges támogatást. A bank óvatosságból úgy döntött, hogy eláll az ügylettől.”

A háború kezdete óta az RBI jelentősen csökkentette oroszországi tevékenységét, és széles körű intézkedéseket hozott a megnövekedett szankciós és megfelelési követelményekből eredő kockázatok mérséklésére. A mostani döntéstől függetlenül az RBI tovább dolgozik orosz leányvállalatának dekonszolidálásán – közölték.

A közleményben is említett erőfeszítések ellenére a bankcsoport első negyedéves 664 nyereségéből 326 milliót még mindig az orosz leánybank hozott:

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: (c) Copyright 2018, dpa (wwwdpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1369127419