Előfizetői tartalom

Csúnyán ráfázhat, aki jobb hitelekre és olcsóbb lakásokra számít

Portfolio
A lakáshitelezés jelenéről és jövőjéről szólt Hitelezés konferenciánk 4/B szekciója. A banki szakértők egyetértettek abban, hogy nem érdemes várni a lakáshitel-felvétellel, a kamatoknál felfelé mutató kockázatok láthatók, miközben a lakásáraknál is enyhe növekedés várható. A THM-plafon kapcsán konstruktív párbeszédre van szükség a kormánnyal: nemcsak azért felesleges a THM-plafon fenntartása, mert torzítja a piacot, hanem azért is, mert nem effektív. A szektor bizonyította, hogy a hitelezési készsége és képessége masszív, ezért feleslegessé válhat.

„Újraindul a lakáshitelezés, de meddig tart ki a lendület? Pozitív trendek és kockázatok a jelzáloghitelezésben” címmel tartott előadást Becsei András, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke. Felélénkült az ingatlan és lakáshitel kereslet, hitelezési fordulat kezdődött 2023 nyarán, 2024 első negyedévében év/v alapon 20 feletti forgalomnövekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés