Előfizetői tartalom

Itt a kormány bejelentése: fenn akarják tartani a lakáshitelek THM-plafonját

Portfolio
Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára értékelte a hitelpiac helyzetét nyitóelőadásában a Portfolio keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, jelezve: a kormány fenn akarja tartani a 7,3%-os önkéntes banki THM-plafonot a lakáshitelezésben. Jelzése azért is bír nagy jelentőséggel, mert az utóbbi hetekben már mintha megkezdődött volna a lakáshitelek kamatemelkedése a bankoknál az idén ismét kissé megnövekedett hozamkörnyezet miatt.

Lóga Máté többek között arról beszélt, hogy a lakossági hitelezésben már élénkülés és normalizálódás látható, a vállalatok esetében azonban egyelőre csak az óvatossági motívum oldódásáról beszélhetünk a hitelpiacon. Az újlakáshitel-szerződések havi összértéke lassan megközelíti 2022. évi átlagos szintjét, a piaci hitelek havi szerződéses összege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés