Előfizetői tartalom

Megduplázódhat a tartozás, ha nem tudunk megegyezni a követeléskezelőkkel

Portfolio
Egy 100 ezer forintos banki követelésnél ha nincs megállapodás az adóssal közel duplájára, 184 ezer forintra növekszik a tartozás, például a közjegyzői, végrehajtói díjak, a késedelmi kamat miatt. A követeléskezelőknek nem érdeke a követelés befizetésének elnyújtása – hangsúlyozta Lencsés Tamás, az EOS Faktor ügyvezető igazgatója a Hitelezés 2024 konferenciánkon.

„A fedezetlen banki tartozások utóélete – Mi változott a Covid óta eltelt időben?” címmel tartott előadást Lencsés Tamás. A követeléseken keresztül vizsgálták meg, hogy a Covid óta mi történt a piacon. Az EOS egy nagyszabású kutatásban vizsgálta az elmúlt öt év 500 000 darab fedezetlen követelését. Az átlagos egy adósra eső követelésszám 1,3 volt, az állományból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés