Előfizetői tartalom

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Portfolio
Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

2024-ben a tavalyihoz képest jelentősen megváltozik a kamatkörnyezet, 2023-ban mintegy 14 százalékos átlagos kamatszint volt jellemző, ami idén várhatóan 7 százalék lesz. Ez azt hozza magával, hogy csökkenni fog a bankszektor jövedelmezősége, de a CIB-nél többféleképpen is tudják majd kompenzálni a könyvekre gyakorolt negatív hatást. Ide tartozik a növekvő hitel- és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés