Előfizetői tartalom

Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Portfolio
Az NPR új vizsgálata szerint nőtt a második, jellemzően elfelejtett jelzáloghitelek miatt indult végrehajtások száma az Egyesült Államokban. A zombi jelzáloghiteleknek nevezett csomagok olyan hitelek, amelyekről a lakástulajdonosok azt hiszik, hogy már régen nem kell azokat fizetniük, mert a bankok már követelték rajtuk azokat. De ezek újra életre kelnek, amikor a behajtók fillérekért megvásárolják őket, majd megpróbálják behajtani a tartozást, gyakran visszamenőlegesen kivetett kamatokkal és díjakkal. Több százezer amerikai ingatlantulajdonos lehet érintett, ami súlyos válsághoz vezethet.

Az NPR nyomozása legalább 10 000 olyan régi második jelzáloghitelt talált, amelyeknél az elmúlt két évben végrehajtási eljárást indítottak. Ráadásul ezek csak New York és Maryland államokban indultak meg, országosan sokkal súlyosabb lehet a probléma. A zombi, második jelzáloghitelek pontos számát nehéz számszerűsíteni, de a szakértők szerint jelentős problémáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés