Előfizetői tartalom

A Revolut kérést intézett a magyar kormányhoz

Portfolio
A Revolut arra kéri az Európai Unió kormányait, köztük a magyar kormányt is, hogy alkalmazzanak új megközelítést az online csalás mint egyre növekvő probléma elleni küzdelemben, hiszen az adatok azt bizonyítják, hogy az EGT-n belül 2023 második felében a Revolut számára jelentett csalások 77%-a közösségimédia-platformokon kezdődött. A banki csalásokról és az uniós szabályozásról szó lesz június 11-ei Financial IT rendezvényünkön. Regisztráció és részletek itt! 

A Revolut szerint a felhívás azért szükséges, mert a 2023-as adataik szerint az EGT-n belül a közösségi médiában kezdődő csalási esetek 61%-a és az ellopott összegek 40%-a Meta-platformokon (Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger) keresztül történt. A Revolut azt is megállapította, hogy az ügyfeleket érintő két leggyakoribb csalástípus a vásárlási és a befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés