Előfizetői tartalom

Hivatalos: új tőkeelőírást kapnak a bankok az Európai Uniótól

Portfolio
A Bázel III reformok keretében új uniós szabályokat fogadott el az Európai Tanács a bankok gazdasági sokkokkal szembeni ellenállóképességének a növelésére, így többek között a bankok belső modelljei alapján számított tőkekövetelményeknek alsó határt szabó „output floor” bevezetésére is sor kerül – közölte az uniós intézmény.

A Bázel III. standardokat a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság (BCBS) fogadta el a bankok prudenciális szabályozásának, felügyeletének és kockázatkezelésének javítása érdekében, válaszul a 2007-2008-as globális pénzügyi válságra. A tőkekövetelmény-rendelet és a tőkekövetelmény-irányelv a nemzetközi bázeli standardokat ülteti át az uniós jogba. Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés